27.11.2023
З яким взуттям носити джинси
З яким взуттям носити джинси

Важко уявити сучасну людину, в шафі якої нема хоч пари джинсів. Ці штани носять круглий рік, вдягають на прогулянку та в офіс, комбінують з діловим та спортивним одягом. І взуття добирають так само, відповідно до стилю та настрою. Зібрали для вас кілька безпрограшних та ефектних варіантів, що взувати з джинсами.

Універсальні комбінації

Деякі типи взуття є й у жіночому, й у чоловічому гардеробі. Додавайте до них джинси й кожного разу отримуйте новий образ.

Кеди. Доповнити джинсові штани кедами – чи не перше, що спадає на думку. Образ виходить трохи банальним, але має право на існування. Додати йому глибини допоможуть вишукані моделі зі шкіри та замші, у стриманих кольорах. Навпаки, кеди з акцентними деталями, наприклад, тракторною підошвою, внесуть нотку зухвалості.


Кросівки. Спортивні кросівки цілком доречні в образі з джинсами та анітрохи не суперечать моді. Можна вибрати просто комфортну пару до класичних прямих джинсів або хайтопси – до коротких чи завужених.

Окрема розмова – про кросівки в стилі кежуал, білі або чорні. Це просто універсальне взуття в чоловічому та жіночому гардеробі. Воно пасує до джинсів будь-якого крою та кольору.

Лофери. Джинси з білою сорочкою, піджаком та шкіряними лоферами на босу ногу складуть елегантний образ. Можна подумати про гру з кольором: вибрати не чорний, а коричневий, синій, зелений, сірий. Сучасним трендам відповідає товста підошва та масивні пряжки.

Мокасини. Близький до лоферів тип взуття привносить зовсім інший настрій, налаштовує на розслаблене проведення часу. Мокасини гарно виглядають в поєднанні з широкими та довгими джинсами, але також підійдуть класичні та вкорочені штани.


Оксфорди. Якщо треба вибрати одну деталь, щоб додати лоску до вашого образу, нехай це будуть черевики-оксфорди. Сині джинси та коричнева шкіра оксфордів – неймовірно вдала комбінація. Втім, замість коричневих можна взяти чорні, замість шкіряних – замшеві чи нубукові, а на зиму придбати високі утеплені черевики.

Челсі. Комфортна повсякденність – от характеристика поєднання челсі та джинсів. Однак це зручне взуття пасує не до кожної моделі штанів. Є два варіанти: холоші достатньо короткі, аби відкривати смужку шкіри (чи шкарпеток) над верхнім краєм взуття, чи достатньо широкі, або перекривати халяви. Перший варіант цікавіший, бо не приховує особливий силует челсі.

Грубі черевики та чоботи. Те, що джинси колись були робочим одягом, стає явним саме у цьому поєднанні. Штани заправляють всередину чобіт, і тут навіть бажана певна недбалість. Короткі вузькі джинси гармонійно виглядають з брутальними черевиками на потовщеній підошві.



Комбінації для жінок

Чоботи, черевики, кеди, кросівки – всі ці варіанти добре працюють для обох статей. Жінки ж мають додаткові способи стилізувати джинси.

Балетки. Миле та зручне взуття здатне привнести нотку елегантності, особливо якщо підібрати модель з видовженими мисками, з лакованої шкіри або з тоненьким ремінцем. Навіть якщо вдягнути джинси з базовою футболкою, саме взуття перетворить образ на вишуканий.

Туфлі на підборах. Мініатюрні підбори, шпилька чи громіздка конструкція під п’яткою – кожен тип спрацює на вдале перевтілення звичайних штанів. Для вибору моделей джинсів можна надихатися стилістикою хіпі або трендами 2000-х років. Вельми гармонійно в такому сусідстві виглядатимуть mom jeans.


Мюлі. Взуття з відкритою п’яткою ніби видовжує ноги та підкреслює тендітність щиколоток.  Отже, варто підібрати короткі джинси, для контрасту можна навіть зухвалі бойфренди.

Поради щодо вибору

При виборі взуття спираються в першу чергу на стиль одягу, сон джинсів та сезон. Підсумуємо ті поєднання, що ми вже згадували вище.

  • Класичні прямі джинси добре працюють в парі з кедами, кросівками, оксфордами, лоферами, туфлями на підборах. Ковбойські чоботи також підійдуть.
  • Завужені штани краще доповнити чоботами, челсі, грубими черевиками.
  • Вкорочені моделі виграють від поєднання з кросівками, масивними лоферами та челсі.
  • Джинси-кльош пасують до босоніжок на підборах і черевиків на платформі. Також вони спрацюються з ковбойськими черевиками.