19.01.2024
Німецькі бренди взуття. Tamaris: для жінок, що радіють життю
Німецькі бренди взуття. Tamaris: для жінок, що радіють життю

Про німецьку продукцію справедливо кажуть, що вона технологічна, якісна та здатна служити довго. Це повною мірою стосується і взуття, особливо якщо обирати речі виробників з давньою репутацією. Tamaris – якраз з-поміж таких. Взуттю цієї компанії варто приділити окрему розмову.

Філософія Tamaris

Розповідь про Tamaris треба почати з іншої назви: Wortmann. Це німецький холдинг, що був створений більш як 50 років тому і зараз є одним з найбільших виробників взуття у Європі. Його магазини працюють практично в усіх європейських країнах, а також у Північній та Південній Америці, Африці, Азії, Австралії.

До складу концерну входять 6 взуттєвих брендів з різною концепцією та філософією. Tamaris серед них посідає особливе місце: він робить взуття для жінок, які хочуть почуватись комфортно в будні та на свята, на червоній доріжці та на лісовій стежці.


Такий результат досягається завдяки кільком складникам.

  1. Враховуються потреби сучасних жінок. Як вони проводять час, який спосіб життя обирають? У якому кліматі живуть? Про що мріють та чого прагнуть? Наскільки важливо їм стежити за модою та відшукувати власний стиль? Чи часто вони хочуть змінювати взуття? Чи готові вибирати між красою та комфортом? Чи є для них цінною екологічність? Відповіді на ці питання лягають в основу окремих колекцій, а вибір різновидів взуття відповідає усім різновидам потреб.
  2. Аналізуються модні тенденції. Пропонувати клієнткам те, що актуально сьогодні, і вже запускати у виробництво моделі, що ввійдуть у моду незабаром, – важлива частина місії бренду.
  3. Вивчається реальна цільова аудиторія. Компанія цінує індивідуальність кожної жінки та відгукується на це створенням взуття, приміром, на широку стопу або дуже повні литки.
  4. Застосовуються інновації, щоби будь-яка пара взуття – чоботи, туфлі на підборах чи кросівки – була зручною. Про запатентовані технології компанії ми розповімо у наступному розділі.

Технології Tamaris

Кожна жінка знає, яка це радість – почуватися комфортно у гарному взутті. М’яка устілка Tamaris TOUCHit працює саме на це. Вона приємна на дотик, адаптується під форму стопи, розподіляє навантаження.

Також серед продукції бренду є знімні устілки. Це, зокрема, Tamaris VITALITY: її зроблено з натуральної шкіри. Вона бездоганно виглядає, пропускає повітря та не дає нозі ковзати. Модель SNEAKER ACTIVE виготовлено з піни з ефектом пам’яті. Вона придасться до будь-якого взуття, у якому вам доводиться багато рухатися або стояти.


Tamaris ANTIshokk – технологія поглинання ударів завдяки камерам зі стисненим повітрям та стабілізаторам всередині підошви. Це позитивно позначається на стані хребта та суглобів, розвантажує спину. Звучить як щось призначене для спорту, та насправді використовується і при створенні офісних туфель.

Мембрани Duo-Tex і Sympatex, що є власною розробкою компанії, мають водовідштовхувальні та теплоізоляційні властивості. Вони відводять вологу з середини взуття, але не промокають.

Для країн, де зима сніжна, а восени чи навесні дощить, корисним буде взуття з технологією ANTISlide. Це підошва, яка забезпечує добре зчеплення зі слизькою поверхнею та запобігає ковзанню.

І ще одна знахідка для холодного клімату – тришарова підошва Tamaris THERMO. Попри малу товщину вона дарує ногам сухість та тепло.

Чудовий спосіб примирити масове виробництво та індивідуальні потреби – підхід VARIOshaft. Взуття, виготовлене за цією технологією, має липучки, еластичні пряжки, ремінці з застібками. Вони дозволяють підігнати взуття до різної повноти та підйому.

Колекції взуття Tamaris

Щодо колекцій, то тут відчувається прагнення створити для кожної жінки таке взуття, якого вона потребує.

Наприклад, PureRelax – це взуття на широку стопу. Воно добре пристосовується під індивідуальну ширину завдяки м’якому матеріалу верху та еластичній підкладці.

Лінійка Fashletics включає міське спортивне взуття. Воно прекрасно доповнює образи у стилі кежуал.


Колекція Heart & Sole призначена для жінок, що люблять взуття на високих підборах. Моделі доповнені спеціальною ортопедичною устілкою, що запобігає болю в суглобах та спині.

Взуття Active створене для походів в теплу й холодну пору, воно також придасться до міських умов. Підошва з протектором та амортизацією, водонепроникна мембрана та при цьому яскравий стильний дизайн роблять це взуття вельми привабливим.

Для елегантної колекції Comfort характерні м’які матеріали та зручна посадка на нозі. Більшість моделей мають знімну устілку, яку можна замінити на іншу, що більше подобається.

Взуття лінійки Greenstep, що виглядає як шкіряне, насправді зроблене з особливим чином перероблених грибів, армованих полімерами та нетканою основою.

Зрештою, преміальна лінійка NEWD – це виклик швидкій моді. Мінімалістичні моделі у базових кольорах з високоякісних матеріалів стильні, вишукані, ефектні та практично вічні. Вони займуть гідне місце у базовому гардеробі, але разом з тим не здаватимуться буденними, банальними.

Матеріали для виготовлення взуття

У виробництві Tamaris використовує практично весь спектр матеріалів. Багато моделей шиється з натуральної шкіри, наппи, замші, нубуку. Веганські моделі – зі спеціальних органічних матеріалів не тваринного походження.

Також застосовуються сучасні синтетичні матеріали – взуття може складатися з них частково чи повністю. До високотехнологічних матеріалів належать зокрема ізоляційні мембрани DUOtex і Sympatex.


У демісезонному та зимовому взутті додається синтетичний чи натуральний утеплювач. Особливий попит мають ботильйони, черевики, чоботи, утеплені за допомогою 100-відсоткової вовни.

Підсумовуючи, скажемо, що Tamaris – виробник, який працює для жінок, відгукується на їхні прагнення та вміє надихнути. Не закликаємо вірити на слово: набагато краще перевірити самостійно та упевнитися, що бренд таки вміє подбати про комфорт.