21.11.2023
Модне чоловіче взуття – 2024: як не обирати між стилем і комфортом
Модне чоловіче взуття – 2024: як не обирати між стилем і комфортом

Нічого нового – це ніби про чоловічу моду на взуття. Силуети впізнавані, кольори також, ділове взуття залишається діловим, а спортивне – спортивним. Це правда, але лише частково. Так, зміни відбуваються повільно, але добре знайомі моделі зазнають певних оновлень чи перетворень. Що шукати в магазинах, щоб мати актуальний вигляд? Даємо перелік того, що вартує уваги у 2023/2024 році.

Холодний сезон

Місяці дощу, снігу, морозів легше переносити у якісному взутті. Зараз виробники змістили акцент на лаконічність, але стильні деталі у взутті все одно присутні.

Челсі. Високі черевики без шнурівки, з еластичними вставками по боках – один із найзручніших типів взуття. У новому сезоні челсі набули грубої підошви, проте все ще лишилися доволі аристократичними. Вони прекрасно доповнюють одяг у стилі кежуал.

                                                                                                                                           

Оксфорди. Невмируща класика виглядає по-новому, і знов-таки завдяки потовщеній підошві. Все інше лишається без змін: і відрізний мисок, і закрита шнурівка, і – якщо це броґи – характерна перфорація. На холоди варто придбати високі утеплені оксфорди.

Брутальні чоботи. Ковбойські чи байкерські чоботи завжди були яскравим елементом, що підходить не всім. Та сучасні дизайнери радять експериментувати з ними, обираючи модель собі до вподоби. Це можуть бути стримані чорні чоботи з невисокими скошеними підборами і дещо заокругленими, але все ще впізнаваними носаками. Моделі з контрастним декором, фігурними відрізними деталями, ремінцями, пряжками також поширені.

                                                                                                                                            

Тірольські черевики. Розслабленість – головна характеристика цього взуття. Воно широке, має заокруглений мис та характерний об’ємний шов на верхній частині. Чорні шкіряні черевики можуть виглядати дещо банально, а от замшеві, у світлих кольорах або з принтами точно привернуть погляд.

Теплий сезон

Весняно-літню моду відрізняють світліші чи яскравіші кольори, наявність моделей для довгих прогулянок та відпочинку, певна візуальна легкість.

Білі кросівки. Взуття на всі сезони, шкіряне, зі вставками з інших матеріалів, є базою у будь-якому гардеробі. Його взувають з діловим костюмом, джинсами, спортивними штанями, шортами, чіносами, і образ завжди виходить зручним та завершеним. Все ще дуже популярні хайтопси – високі кросівки, але вони поєднуються не з усім одягом. Безпрограшний варіант – моделі, що відкривають щиколотку.

Білі черевики. А оцей варіант виходить за межі звичного. Білий, молочний, кремовий відтінки можуть поєднуватися з доволі грубими силуетами, товстою підошвою, вираженим протектором. Доглядати за такими черевиками дещо складніше, ніж за чорними, проте сучасні засоби легко впораються з забрудненням.

Лофери. Аналог челсі для теплого сезону – комфортне взуття без шнурівки. В залежності від кольору, силуету та матеріалів, вони підкреслять стиль смарт кежуал або подарують відчуття абсолютного релаксу.

Мокасини. Найближчі родичі лоферів створені для відпочинку. Ногам у мокасинах комфортно, завдяки достатній ширині немає відчуття тисняви. Мокасини краще поєднувати з джинсами та шортами.

                                                                                                                                           

Елегантні кеди. Як поєднуються ці слова? А отак: замість тканини використовують шкіру та замшу, замість насичених кольорів – стримані, замість оздоби – делікатні шви у тон або невеликі елементи в кольорі металік. Ці кеди однаково доречні на діловій зустрічі, на побаченні та на вечірці з друзями.

Сандалі. Відкрите взуття просто необхідне для літнього сезону. У сучасному виконанні воно має справді вишуканий вигляд: якісні натуральні матеріали, цікавий дизайн, приємна для босої ноги устілка. Зручні ті моделі, в яких можна покращити посадку за допомогою ремінців на липучках. 

Деталі

Щоб підбити підсумки, згадаємо основні ідеї, що їх закладають у взуття сезону 2023/2024:

  •         мінімалізм – акцентні деталі не надто впадають в очі;
  •         товста підошва – майже на всіх видах взуття;
  •         білий колір – не тільки для кросівок;
  •         натуральні матеріали – особливо замша на додачу до шкіри;
  •         комфорт – всі інші характеристики відходять на другий план.

                                                                                                                                           

В цілому сезон 2023/2024 не передбачає кардинальних змін. Це, напевно, і добре, якщо ви тяжієте до класичних моделей: вони завжди є у продажі. Втім, якщо ви готові до новизни у гардеробі, свіжі колекції не здаватимуться вам нудними. Відступайте від звичок чи зберігайте їх – і просто підбирайте взуття під ваші уподобання.